«

»

júl 08

NMHH: közel ötvenmilliós támogatás közösségi médiumoknak

tvAz NMHH Médiatanácsának 45 milliós forintos, műszaki fejlesztésekre elkülönített támogatása 14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztésére terjed ki.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését. A Médiatanács múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió. A mecenatúraprogram a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet.

A nyertes pályázók listája az NMHH honlapján olvasható. A 110 millió forintos keretösszegű idei pályázatra még lehet jelentkezni, a következő forduló beadási határnapja ez év július 10-e – olvasható az NMHH közleményében.

Az NMHH a Magyar Média Mecenatúra programban eddig közel 9 milliárd forint támogatást folyósított pályázati rendszerében: 4,56 milliárd forintot 434 filmterv megvalósítására, valamint 4,43 milliárd forintot a kisközösségeket szolgáló helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatók infrastruktúrájára és műsorgyártására 1128 sikeres pályázat révén. Ezek közül a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére 2011 óta 135 nyertes pályázat részesült 327 millió forintban.