«

»

szept 09

Hatvanmillió eurónyi támogatás Magyarország és Horvátország számára

Magyarország - HorvátországA gazdasági kapcsolatok határokon átívelő együttműködésének erősítésére az Európai Unió Interreg 2014–2020 programja keretében az Európai Bizottság Magyarország és Horvátország számára 60 millió 800 ezer euró (mintegy 18 milliárd 300 millió forint) összegű támogatást fogadott el, amit az unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja biztosít.

A program teljes összege 73 millió 900 ezer euró (mintegy 22 milliárd 200 millió forint), a fennmaradó részt a két ország biztosítja.

A program mindenekelőtt a kis- és középvállalkozásokat, valamint a régió környezetvédelmét támogatja. Az együttműködés erősítése közvetlen előnyökkel jár majd a magyar és horvát határon élők számára. Célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi közösségeket és segítse a közös megoldásokat.

A programnak köszönhetően erősödő együttműködés számos lehetőséget biztosít mind a magyar, mind a horvát polgárok számára, különösen a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés és az életminőség javítása területén – közölte a regionális politikáért felelős biztos.